BRAŠNO RAŽANO INT 1KG
Raž je strno žito, po svim osobinama veoma blisko pšenici. Postojbina raži i najznacajniji proizvodjacki regioni su Pribalticke zemlje i Rusija gde je to glavno „hlebno“ žito. Kod nas se raž ranije gajila više, a danas se gaji vrlo malo pa je raž zbog specificnog ukusa i mirisa postala vrlo tražena u pekarskoj proizvodnji.
Nekada su raž i proizvodi od raži smatrani siromašnom hranom medjutim najnovija saznanja koja su rezultat mnogobrojnih istraživanja pokazuju da raž ne samo da nije manje vredna, vec da može biti vrlo znacajna u ishrani zbog svojih nutritivnih i zdravstvenih svojstava. Istraživanja su pokazala da raž pozitivno utice na ceo kardiovaskularni sistem, da ljudi koji redovno konzumiraju proizvode od raži manje obolevaju od raka, da imaju manje smetnji u probavi i niz drugih boljitaka. Posebna karakteristika pekarskih proizvoda od raži je specifican miris i ukus koji su prijemcivi za velik broj konzumenata.
Da bi se dobio pekarski proizvod što prihvatljivijih organoleptickih osobina, ražano brašno se mora mešati sa pšenicnim u razlicitim odnosima. Po Nemackim standardima proizvodi se ražano pšenicni hleb sa odnosom 75% raži i 25% pšenice, mešani hleb sa odnosom 50:50 i pšenicno ražani hleb sa odnosima 25% raži i 75% pšenice, što se preporucuje potrošacima.
76.00 rsd
Opis
Fotografije su informativnog karaktera i mogu se razlikovati od ambalaže proizvoda. Navedene informacije o proizvodu nisu namenjene dijagnozi i lečenju već su informativnog karaktera. Trudimo se da opisi proizvoda budu što precizniji, međutim moguće su greške.
Recenzije
Još nema komentara.